Kategoriler
Hepçil Hayvanlar Memeli Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Maymun

Maymun Özellikleri (Özet)

Maymun, bir memeli türü olup 30 yıla kadar yaşarlar ve 30 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Maymunların maksimum hızları ise 56 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Maymun türüMemeli
Maymunlar ne yerMeyve, Tohum, Böcek (hepçil)
Maymunlar kaç yıl yaşar10 yıl – 30 yıl
Maymunlar kaç kilo0.1 kg – 30 kg
Maymunların boyu14 cm – 100 cm
Maymunların hızı56 km / saat
Maymunlar nerede yaşarTropikal ormanlar, çayırlar ve dağlık ovalar
Maymun Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Maymunların Yaşamları

Maymun (İngilizcesi monkey), doğal olarak Güney Yarımküre ormanlarında ve ağaçlık alanlarında bulunur. Bir maymunu sınıflandırmanın iki yolu vardır. Eski dünya maymunu (Asya ve Afrika), yeni dünya maymunu (Güney Amerika). Şempanzelerden Cüce ipek maymunlarına kadar dünya çapında bilinen yaklaşık 260 türü vardır. Bu türlerin bazılarının boyları bir metre iken bazıları sadece santimetre boyunda olabilir.

dalda duran bir maymun

Bir maymun esas olarak küçük kuşlar ve memeliler avlayan daha büyük türleriyle birlikte otlar, kuruyemiş, meyveler, çilek ve böcekler yerler. Tuhaf bir şekilde maymunlar muzu asla olduğu gibi yani kabuklu yemiyorlar. Bunun yerine önce muzu soyup sonra yiyorlar. Hem Yeni Dünya maymunları hem de Eski Dünya maymunları ileriye dönük gözlere sahip olsalar da Eski Dünya maymunlarının ve Yeni Dünya maymunlarının yüzleri çok farklı görünmekle birlikte yine de her grup, burun, yanaklar ve kalça gibi bazı ortak özelliklere sahiptir.

sincap maymunu

Bazı kuruluşların, kuadriparetik ve şiddetli omurilik yaralanmaları veya mobilite bozuklukları olan diğer insanlara yardımcı olmak için belirli maymun türlerini yardımcı olarak eğitmeleri bilinmektedir. Bebek olarak bir insan evinde büyüdükten sonra maymunlar, kuadriparetik rahatsızlığına maruz kalmadan önce yoğun bir eğitim görüyor. Evin etrafındaki maymunlar, mikrodalga fırın yemekleri ve şişe açmak gibi görevleri yaparak yardımcı oluyorlar. Bir maymunun esnemesi, maymunun ya yorgun olduğu ya da bir şeylere kızgın anlamına gelir. Uluyan maymunlar, 16 km öteden duyulan ululamaları ile en gürültülü maymun türleridir.

farklı bir maymun türü

Maymun Türlerinde İletişim

Maymunlar birbirleriyle iletişim kurmak için farklı sesler, yüz ifadeleri ve vücut hareketleri kullanırlar. Maymunların sırıtması bir saldırganlık belirtisidir. Ancak, maymunların birbirlerini tımar etmeleri birbirlerine karşı şefkat ifade ederken başkalarına karşı barışı ifade eder.

Sponsorlu Bağlantılar

kaplıcada yüzen maymunlar

Maymunların Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Primatlar
(Primates)
Aile
(Family)
Kapuçingiller
(Cebidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi