Kategoriler
Memeli Hayvanlar Otçul Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Kunduz

Kunduz Özellikleri (Özet)

Kunduz, bir memeli türü olup 20 yıla kadar yaşarlar ve 27 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Kunduzların maksimum hızları ise 55 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Kunduz türüMemeli
Kunduzlar ne yerAğaç kabuğu, söğüt (otçul)
Kunduzlar kaç yıl yaşar15 yıl – 20 yıl
Kunduzlar kaç kilo16 kg – 27 kg
Kunduzların boyu80 cm – 120 cm
Kunduzların hızı55 km / saat
Kunduzlar nerede yaşarKurak orman ve çöl
Kunduz Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Kunduzların Yaşamları

Kunduz (İngilizcesi Beaver), nehirlerde ve akarsularda görülebilen belirgin ev yapımları ile çok iyi bilinmektedir. Kunduzların yaptıkları barajlar dallardan, çubuklardan, yapraklardan ve çamurdan yapılmıştır ve şaşırtıcı derecede güçlüdür. Burada kunduzlar yiyeceklerini yakalayıp suda yüzebilirler.

suda yüzen bir Kunduz

Kunduzlar, Avrupa ve Kuzey Amerika ormanlarında bulunan gece hayvanlarıdır. Kanada kunduzu ise en yaygın kunduz türüdür. Kunduzlar büyük, yassı biçimli kuyruklarını baraj yapımına yardımcı olmak için kullanır ve aynı zamanda kunduzların saatte 55 km/saat hıza kadar yüzmelerini sağlar. Kanada’da kunduzlar çok önemlidir. Çünkü madeni paralarında Kanadalı bir “Kunduz” resmi vardır.

Kunduz kolonileri, yırtıcı hayvanlara karşı kendilerini koruyabilmek için yaşam alanlarında bir veya daha fazla derin baraj yapmaktalar. Aynı zamanda kunduzlar, barajları kullanılarak derin suda yiyecek ve yapı malzemelerini nehir boyunca süzmek için kullanırlar.

Kunduzların yaptığı bir baraj

Kunduz Popülasyonu

1988’de Kuzey Amerika kunduzların nüfusu 60-400 milyon idi. Son araştırmalar, şimdi vahşi doğada bulunan yaklaşık 6-12 milyon kunduz olduğunu tahmin ediyor. Kunduzların sayılarındaki bu gerileme, ilaç ve parfüm olarak kullanılan kürkleri ve yağları için avlanmalarından kaynaklanmaktadır. Kunduzların ağaçları toplaması ve su yollarını doldurmaları sebebiyle insanlar tarafından avlanmak zorunda da kalıyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Kunduz ailesi

Kunduzlar Tehlike Olduğunda Ne Yaparlar?

Kunduzlar, ürkütüldüğü veya korkutulduğu zamanlarda ortaya çıkardıkları tehlikeli sinyalleriyle bilinirler. Böyle bir durumda kunduz suya hızla dalar ve böylece, suyun üstünde ve altında uzun mesafelerde duyulabilen yüksek tokatlama sesi ortaya çıkar. Bu kunduzun uyarı gürültüsüdür. Böyle bir durumda bölgedeki diğer kunduzlar tehlike olduğunu anlarlar. Bir kunduzun bu tehlike sinyalini vermesi ile yakındaki kunduzlar suya dalarlar ve bir süre geri gelmezler.

Kunduz dinleniyor

Kunduzlar Kış Uykusuna Yatar mı?

Kunduzlar karada yavaştır ancak tek seferde 15 dakikaya kadar su altında kalabilen iyi yüzücülerdir. Kış mevsimlerinde kunduzlar kış uykusuna yatmazlar. Bunun yerine su altına kış mevsimi boyunca beslenebileceği çubukları ve kütükleri depolarlar.

Kunduzların Genel Özellikleri

Kunduz doğal yaşamında

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Kemiriciler
(Rodentia)
Aile
(Family)
Kunduzgiller
(Castoridae)
Cins
(Genus)
Castor
(Castor)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi