Kategoriler
Hepçil Hayvanlar Kuşlar

Cennet Kuşu

Cennet Kuşu Özellikleri (Özet)

Cennet Kuşu, bir kuş türü olup 8 yıla kadar yaşarlar ve 430 gram ağırlığa kadar çıkabilirler. Cennet Kuşlarının boyları 110 cm, kanat açılıkları ise 120 cm uzunluğuna kadar çıkabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Cennet Kuşu türüKuşlar
Cennet Kuşları ne yerBöcekler, Meyve, Tohumlar, Çilek (hepçil)
Cennet Kuşları kaç yıl yaşar5 yıl – 8 yıl
Cennet Kuşları kaç kilo50 gram – 430 gram
Cennet Kuşlarının boyu15 cm – 110 cm
Cennet Kuşları nerede yaşarTropikal ormanlardaki ağaçların tepelerinde
Cennet Kuşu Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Cennet Kuşlarının Yaşamları

Cennet Kuşu (İngilizcesi Birds Of Paradise), güneydoğu Asya’nın tropikal yağmur ormanlarında, özellikle Endonezya, Papua Yeni Gine ve doğu Avustralya’nın bazı bölgelerinde bulunan bir tür kuştur. Cennet Kuşları en çok, erkek cennet kuşlarında bulunan ve çevredeki dişi cennet kuşlarının dikkatini çekmek için kullandıkları güzel tüy dizileri ile bilinir.

farklı bir Cennet Kuşu türü

Birçok kuş türünde olduğu gibi, dişi cennet kuşları erkeklere kıyasla donuk görünürler ve genellikle daha küçüktürler, açık kahverengi tüyleri vardır ve bülbül ile benzer bir görünüme sahiptirler. Boyutları 15 cm’den bir metreye kadar olan yaklaşık 50 farklı cennet kuşu türü vardır. Cennet kuşlarının türlerinin çoğu son derece nadirdir ve sadece belirli habitatlarda ve belirli yerlerde bulunur. Cennet kuşları, David Attenborough’un Papua Yeni Gine’ye yaptığı bir yolculuk sırasında inanılmaz kuşların görüntüleri ile dünyayı hayrete düşürdüğü 1996 yılına kadar batı dünyası tarafından bilinmiyordu.

Birçok cennet kuşları, meyve, küçük böcek ve belirli örümcek türleri ile beslenirler. Cennet kuşlarının dünyadaki en dramatik ve çekici kuşlar olduğu bilinmektedir. Erkek cennet kuşlarının parlak renkli tüyleri, kırmızıdan sarıya ve yeşile kadar değişen renkler içerir ve eşsiz dans hareketleriyle birlikte, erkek cennet kuşları orman zeminde gerçekten öne çıkar.

Cennet Kuşu yemek yiyor

Cennet kuşlarının güzel ve parlak renkleri bu kuşları, cennet kuşlarının parlak renkli tüylerini kıyafetler ve kostümler oluşturmak için kullanan avcılar ve kabileler için son derece değerli bir hedef haline getirdi. Bu uygulama ve gelenek, cennet kuşları için muazzam nüfus düşüşlerine sebep oldu. Bazı türler diğerlerinden daha kötü durumda.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Cennet kuşları yalnız yaşayan kuşlardır ve sadece çiftleşmek için bir araya gelirler. Erkek cennet kuşu, parlak tüylerini ve mükemmel dans hareketleri kullanarak dişi bir cennet kuşunun dikkatini çeker. Dişi cennet kuşu yumurtalarını bir yuvaya bırakır. Diğer birçok kuş türünün aksine, cennet kuşları zemin seviyesinde, ağaçlarda veya yoğun yapraklarda yuva yapabilirler.

Cennet kuşları civcivleri genellikle 20 gün içinde yumurtadan çıkarlar. Ancak kuluçka dönemi türler arasında farklılık gösterir. Cennet kuşları yavruları genellikle tüysüz olarak doğarlar, ancak bazı türler birkaç tane doğarlar. Yeni doğan cennet kuşları, yürüyemez veya ayakta duramaz ve yiyecek bulmak için anne cennet kuşuna güvenirler. Cennet kuşları civcivleri genellikle bir aylık olduklarında bağımsızdır.

Cennet Kuşu dalda

Cennet Kuşu Avcıları

Yetişkin cennet kuşlarının vahşi doğada çok az doğal yırtıcıları vardır. Ancak daha savunmasız halde bulunan cennet kuşları, büyük avcı kuşlar ve garip yılanlar tarafından avlanırlar. Cennet kuşlarının ana yırtıcısı, aynı yaşam alanlarında yaşayan insanlardır. Cennet kuşları da ormansızlaşma ve habitat kaybı nedeniyle sürekli tehdit altındadır.

Cennet Kuşlarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Ötücü kuşlar
(Passeriformes)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi