Kategoriler
Genel Kültür Öneriler

Nasıl Yazar Olunur? Yazar Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Yazar Olmanın Kuralları

Yazar olmak zor bir iş olmadığı gibi kolay bir iş de değil şüphesiz. Ama her iş de olduğu gibi yazar olmanın da bazı kuralları var. Eğer bu kuralları yerine getirmezseniz yazarlık isteğiniz hobi olmaktan daha ileri gidemez. Kısaca söylemek gerekirse insan bildiği şey hakkında yazar. Bunun içinde yazacağı şey hakkında bilgisi olmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Önce Okuyun

Yukarıda da dediğim gibi yazmak için önce bilgi sahibi olmalısınız. Bunun içinde okumak ilk kural. Bol bol okuyun. Çünkü ne kadar çok okuyup bilgi sahibi olursanız o kadar yazacak bilginiz olur.

2 – Araştırın

Okumaya başladıktan sonra ise okuduklarınız hakkında araştırmalar yapmalısınız. Böylece hem okuduğunuz bilginin doğruluğundan emin olursunuz hemde yazarken yazının çok daha zengin içeriklere sahip olur. Gerek yerli kaynaklardan gerekse yabancı kaynaklardan edinilen bilgiden sonra yazılan yazıyı herkes severek okur.

yazar nasıl olunur

3 – Not Alın

Yazar olmanın bir diğer kuralı ise sürekli not almak. Bunun içinde yanınızdan asla kalem ve defteri eksik etmeyin. Aklınıza gelen her şeyi not almayı alışkanlık getirin. Eğer kalem-defter yoksa telefonunuza not alın, olmadı sesinizi kaydederek not alın.

4 – Gözlemleyin

Bir yazarın göze hep açıktır. Her şeyi görmeli ve diğer insanların fark edemediklerini fark etmelidir. Etrafınızdaki her şeye dikkat edin. Ayrıntıları görmeye çalışın. Öyle ki bir insanın bakışlarındaki farklılığı bile fark edip o bakışlardan hikayeler çıkartın.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Dinleyin

Okumak kadar dinlemekte önemlidir. Başka insanların hikayelerini dinleyin. Özellikle gün görmüş diye tabir edilen yaşlılarımızın anlatacakları çok şeyler var. Ayrıca çocuklarında dünyası oldukça zengindir. İyi bir yazar anlatılanları kelime kelime beynine yazmalı, yapamıyorsa not almalı, yapamıyorsa ses kaydı yapmalıdır.

6 – Diğer Kurallar

*** Bilgi seven, bilgiye aşık bir insan olun. Sürekli olarak bilginin peşinden koşun.

*** “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?” sözüne takılmayın. Siz her ikisini de yapın. Hem gezin hem okuyun.

*** İnsanlara hikayeler anlattırmak için onları sürekli konuşturun.

*** Sadece karşınızdaki insanın bir şeyler paylaşmasını beklemeyin. Sizde kendi hikayelerinizi diğer insanlarla paylaşın.

*** Yukarıda sıraladığımız o kadar şeyden sonra artık yazabilirsiniz. Düzenli olarak yazın. Rastgele, olur olmadık yerlerde değil, belli zamanlarda yazın. Kelimeler sizi değil siz kelimeleri yönetin.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi