Kategoriler
Genel Kültür

Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Nedir? Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Ne Demektir? Anlamı

Atatürk’ün sonraki nesiller için birçok nasihat verici sözleri olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu sözlerinden birisi de “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözü. Peki mürşit kelimesi nedir, kelime anlamı nedir? Diğer yandan Atatürk neden ilime bu kadar çok önem vermiş? Tüm bunların cevabı yazımızda mevcuttur.

Sponsorlu Bağlantılar

Mürşit nedir?

Mürşit ; İrşad eden, doğru yolu gösteren, gafletten uyandıran, peygamber varisi olan kılavuz. tarikat piri, şeyhi. gibi anlamlara gelmektedir.

Mürşit kelime anlamı nedir?

Kelime anlamı olarak mürşid, irşad eden eden, eğiten, aydınlatan demektir. Bu deyim, insanı kamil ve tarikat şeyhi kelimeleriyle eş anlamlıdır. Mürşid insan ruhunu eğitmekle görevli ve yetkili kılınan kişidir. Ruh eğiticisi kendisine intisab ile eğitim isteyen kişilerin özelliklerini ve yeteneklerini göz önünde bulundurur. Her öğrenciye ayrı ayrı eğitim verir, yol gösterir.

atatürk geometri kitabı

Hayatta En Hakiki Mürşit ilimdir Anlamı Nedir?

Atatürk’ ün Bu Sözle Ne Demek istediğini Anlatabilmek için önce “mürşit” Sözünün Anlamını Açıklayalım: Mürşit Demek Doğru Yolu Gösteren, Kılavuz Demektir. Buna Göre, insanların Ve Toplumların Hayatında En Gerçek Yol Gösterici, En Yanılgısız Kılavuz Bilim Oluyor. Simdi Bu Söz üzerinde Duralım. Bilim Yalnızca Gerçeği Arar Ve Ona Değer Verir. Gerçek Dışı şeylerin Bilimde Yeri Yoktur. O Halde, Bilimi Kendine Kılavuz Yapan insan Ve Toplumlar Gerçeğin Yolunda ilerlerler. Bu Yol Doğrunun, Doğruluğun Yoludur. Doğruluğun Olduğu Yerde De iyilik Ve Güzellik Vardır. insan Ya Da Toplum Bu Yolda Dünyayı, Geleceği Ve Her şeyi Olduğu Gibi Görebilir. Böyle Olunca Da Uygarlık Yarışında Güvenli Adımlarla ilerler. Her Yeni Gün Bir ilerleme, Bir Gelişme Ve Bir Kalkınma Günü Olur. çünkü Bu Yolda Tutuculuk Yoktur, Geri Kalma Yoktur. Akıl, Yeteneklerini Gerektiği Gibi Kullanabilir. insan Bilgisizlikten, Bilgisizliğin Karanlığından Kurtulur. Yasadığı Hayatı Daha iyi Tanır. Daha iyi Yaşamanın Yollarını Bulur. Bilimin Yasaları Vardır Birtakım Varsayımlar, Kişisel Görüşler Ve Kalıplaşmış, Katı Düşüncelerin Bilim Diye Tanıtılması Her Zaman Olagelmiştir. Ama Bunlar Bilim Olmadığı Gibi Bilimin Ortaya Koyduğu Gerçeği De Hiçbir Zaman Değiştiremezler. Bilim Ancak Doğrunun Ve Gerçeğin Ortamında Oluşur. Ancak Onunla iyiye Ve Güzele Gidilebilir. Böyle Olduğu için, Bilim, insanda Hoşgörü Yaratır. Katı Ve Kalıplaşmış Düşünceli, ön Fikirli Olmayan insanlar Yetiştirme Ortamını Oluşturur Bilimin Verileri ile iyi insan, iyi Vatandaş Yetiştirme Olanakları Elde Edilebilir. Bilime Dayalı Gerçeklerle Yetiştirilmiş insanlar Hiçbir Görüş Ve Düşüncenin Tutsağı Ve Yobazı Olmazlar. Bir ülke Bilimi Kendine Kılavuz Seçerse Her Alanda Büyük ilerlemeler Gösterir. Dünya Uygarlık Düzeyinin üstüne çıkar.
“hayatta En Hakiki Mürşit ilimdir.”

Sponsorlu Bağlantılar

“Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Nedir? Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Ne Demektir? Anlamı” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi