Kategoriler
Fizik

Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri

Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri

Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

YARI İLETKENLER

Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri

Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Elektrik akımını ileten maddelere iletken, elektrik akımını iletmeyen maddelere ise yalıtkan madde denir. İletken ve yalıtkanlardan başka bir de yarı iletken maddeler vardır.

Fizik alanına ait Yarı İletken Nedir? Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Yarı iletken maddeler normal saf hâllerindeyken yalıtkandır. Ancak ısı, ışık ve manyetik etki altında bırakıldığında veya gerilim uygulandığında bir miktar valans elektronu (dış yörünge elektronu) serbest hâle geçer, yani iletkenlik özelliği kazanır. Yarı iletkenlerin bu şekilde iletkenlik özelliği kazanması geçicidir, dış etki kalkınca elektronlar tekrar atomlarına dönerler. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi