Vantablack Nedir? Kara deliğe En Benzer Madde Uygulamaları ve Özellikleri
Vantablack Nedir? Kara deliğe En Benzer Madde Uygulamaları ve Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Vantablack aslında Dikey Olarak Hizalanmış Nano Tüp Dizileri siyahının (Vertically Aligned Nano Tube Arrays-black) kısaltmasıdır. Renk doğanın bir özelliği değil, zihnin bir icadıdır. Çevremizde bulduğumuz çok sayıda renk, gözlerimizde çubuk olarak bilinen özel reseptörleri uyaran dalga boylarının bir sonucudur. Bununla birlikte, elektromanyetik spektrumu oluşturan farklı bantlar arasında, çubuklarımız sadece birkaçına yanıt verir. Buna görünür aralık diyoruz. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Nanotüpler ‘Ormanı’
Vantablack Nedir? Kara deliğe En Benzer Madde Uygulamaları ve Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Renkler sadece dalga boylarının emilimi ve yansımasıysa, siyah ve beyaz renk değildir, sırasıyla mutlak emilim ve yansımanın bir temsilidir. Bir nesne, üzerinde ışık olayının tüm dalga boylarını emdiği için siyah görünür. bir nesne, aksine, tüm olay dalga boylarını yansıtırsa beyaz görünür.
Fizik alanına ait Vantablack Nedir? Kara deliğe En Benzer Madde Uygulamaları ve Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Vantablack o kadar koyu siyahtır ki, neredeyse hiçbir ışığın yansımasına ve kaçmasına izin vermez. Teddington’daki Ulusal Fizik Laboratuvarı, Vantablackin yüzeyine düşen ışığın % 99.965’ini koruduğunu keşfetti – gelen ışığın sadece % 0.035’ini yansıtıyor. Bu olağanüstü! Vantablack sadece görünür ışığa karşılık gelen dalga boylarını emmekle kalmaz, aynı zamanda bitişik dalga boylarını da tüketir – ultraviyole ve kızılötesi dalga boylarını da emer. Ancak, bu açıdan onu bu kadar güçlü yapan nedir? Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…