Kategoriler
Fizik

Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması

Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması

Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Termodinamiğin ikinci yasası, doğal işleyişlerin bazı ısrarcı tercihleri olduğu gerçeği üzerine kuruludur Enerji yaratılamaz ve yok edilemez ama biçim değiştirin Gerçek dünyadaki işleyişler kaçınılmaz olarak iş yapabilir enerji miktarının azalmasıyla sonuçlanır. Kendilerindeki potansiyel enerjiyi tüketirler. Entropi artar. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

JOULE-KELVİN ETKİSİ

Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması

Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Motor, kimyasal enerjiyi (yakıt) hareket ve ısıya dönüştürür, yakıtın tümü dönüştürüldüğünde ise motor durur Havai fişek genleşen gazların gücüyle patlar ve bundan sonra kullanılabilir enerjisi sona erer. işleyiş ters yöne doğru gerçekleşmez. Benzer bir şekilde, ısı enerjisi akışı kendiliğinden sıcak şeylerden soğuk şeylere doğru olur; asla diğer yönde meydana gelmez. Bir fincan sıcak kahve, daha serin ortama termal enerji aktarır; ta ki kahve ve ortam termodinamik denge denilen duruma erişinceye yani her ikisi de oda sıcaklığına gelinceye kadar Sistem toplamda aynı miktarda enerjiye sahiptir ama kullanılabilir enerjisi tükenmiştir.

Fizik alanına ait Termodinamiğin İkinci Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. James Prescott Joule ve William Thamson (Lord Kelvin) 19. yüzyıl ortalarında yaptıkları deneylerde, silindir içinde bulunan gazın delikli bir tıpadan ikinci bir silindire geçmesine izin verdiler. Bu tertibat, gazı silindir dışından gelebilecek ısı veya diğer enerji aktarımlarına karşı izole etti. Elde ettikleri sonuç: Genel olarak,gazlar genleştikçe soğur. Bir başka biçimde söylemek gerekirse basınç ısıyı etkiler. Buzdolabı ve klima gibi yaşamsal önemdeki modem teknolojiler bu anlayışla çalışır, ısıyı etkilemek için gazın basıncıyla oynar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi