Kategoriler
Fizik

Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler

Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler

Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

HAVA DURUMU HARİTASI VE TERMOGRAFİ

Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler

Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Termal görüntüleme sayesinde elektromanyetik ışınımı, özellikle kızılötesi ışığı, gözle görebiliriz. Özel bir termal kamera, belli bir dalga boyu aralığındaki (0-14 mikrometre) elektromanyetik ışınımı toplar. Kameranın monitörü, kontrastı belirginleştirmek için yoğunluk alanlarını betimleyen renklerden yararlanır. En sıcak alanlar beyaz, en soğuk alanlar siyah görünür. Termal görüntüleme çok farklı alanlarda kullanılır: Askeri amaçla gece görüşü gözlüklerinde, astronomide yıldızlar hakkında bilgi edinmek için, biyolojide bazı hayvanların tam vücut ısılarını araştırma amacıyla kullanılır.

Fizik alanına ait Termal Görüntüleme Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanlarına Örnekler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Cisimler ısılarıyla orantılı kızılötesi enerji yayan Yani, ısılarına bağlı olarak belli dalga boylarında görünmez bir ışık saçan Termal görüntüleme cihazları, bir mercekten odaklanan ışığı dedektörler yardımıyla tarayarak bir görsel alanın sıcaklık bilgisini edinir. Cisim ne kadar sıcaksa o kadar fazla kızılötesi enerji yayan Termal bilgi bir sinyal işlemciyi çalışta En uzun termal kızılötesi dalga boyu bir santimetrenin 300’de biri kadardır. Klasik hava durumu haritalarında daha uzun dalga boylarında elektromanyetik ışınımdan yararlanılır Hava durumu radar istasyonları, mikrodalga ile yaklaşık aynı uzunlukta yani birkaç santimetrelik elektromanyetik dalgalar gönderir. Dalgalar öngörülebilir biçimlerde ya geri seker ya da bükülür; yani yansır ya da kırılın Yansıyan sinyal bir alıcı tarafından algılanarak fırtınanın şeklini, bulutların örüntüsünü ya da atmosferde olan diğer şeyleri gösterir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi