Kategoriler
Fizik

Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler

Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler

Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Dairesel hareketi içeren problemlerde, sık sık bir kuvveti, hareketin merkezine işaret eden radyal bir kuvvete, F_r’ye ve F_r’ye dik ve dairesel yola teğet olan teğetsel bir kuvvet F_t’ye ayırırsınız. Bu kuvvetlerin iki örneği, bir noktaya sabitlenmiş nesnelere uygulananlar ve sürtünme mevcutken bir eğri etrafında hareket edenlerdir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir Noktaya Sabitlenmiş Nesne

Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler

Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Bir nesne bir noktaya tutturulmuşsa ve pimden merkeze bir doğruya göre θ açısında bir R uzaklıkta bir F kuvveti uygularsanız, F_r = R ∙ cos (θ) ve F_t = F olduğu gerçeğini kullanın.

Fizik alanına ait Teğetsel Kuvvet Nedir Teğetsel Kuvvet Nasıl Hesaplanır Örnekler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Bir teknisyenin 20 Newton’luk bir kuvvetle bir anahtarın ucunu ittiğini hayal edin. Çalıştığı pozisyondan, kuvveti anahtara göre 120 derecelik bir açıyla uygulamalıdır. Teğet kuvveti hesaplayın. F_t = 20 ∙ sin (120) = 17,3 Newton. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi