Kategoriler
Fizik

Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi

Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi

Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Olağanüstü düşük sıcaklıklara (-160 dereceden daha soğuğa) düşürüldüklerinde, bazı metaller elektriği kesinlikle hiçbir direnç göstermeksizin iletir. Elektrik akımı hiç azalmadan bir döngüde sonsuza ilerler, adeta %100 bir verimlilikle entropi ortadan kalkar. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

YÜKSEK ISIDA SÜPER İLETKENLİK

Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi

Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Elektrik akımı, bir aracı üzerinden pozitif elektrik elektrik yüküne doğru akan elektronlardan oluşur. Akış esnasında bazı engeller vardır. İletken madde, düzensizlikleri olabilen ve ısı enerjiyle titreşen bir atom kafesi gibidir. Ayrıca bu kafes içindeki atomlar, gevşek elektronları akımda kaybettikleri için artık pozitif yüklüdürler ve yanlarından geçen elektronları çekerler.

Fizik alanına ait Süper iletkenlik Nedir Nasıl Oluşur Süper İletkenler Hakkında Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Kayan bir nesneyi durduran sürtünmeye benzer bir şekilde, bu engeller de elektrik enerjisi kaybıyla sonuçlanır. İletken metallerin ısısı düştüğünde direnç tipik olarak azalır. Ancak süperiletkenlik farklıdır. Hassas materyaller kritik bir soğuk eşiğine ulaştığında direnç birden yok olur. Akmakta olan elektronlar, varış noktalarına doğru yüksek verimlilikle ilerlemek amacıyla çiftler halinde gruplaşır. Bir elektron, kafesin pozitif yüklü atomlarının yanından geçtiğinde atomlar elektronun içine doğru bükülerek çevresindeki pozitif yükü geçici olarak arttırır. Bu da söz konusu elektronla, hemen arkasındaki elektron arasında zayıf bir çekim yaratır ve birlikte kafese çekilirler. Birbirine kilitlenen elektronlar kafes üstünde amaçsızca hareket ederek hiç enerji kaybetmezler. Isı enerjisi bunları rahatlıkla ayırabildiği için, bu tür olağandışı elektron çiftleri ancak kinetik bir soğuk eşiğinde – süperiletkenlik için başlama noktası- oluşur. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi