Solenoid Valf Nedir? Nasıl Çalışır? Ne işe Yarar? Çeşitleri Nelerdir?
Solenoid Valf Nedir? Nasıl Çalışır? Ne işe Yarar? Çeşitleri Nelerdir? başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Pnömatik Tahrikli
Solenoid Valf Nedir? Nasıl Çalışır? Ne işe Yarar? Çeşitleri Nelerdir? başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Solenoid terimi genellikle bir manyetik nesne veya çekirdek etrafına sarıldığında manyetik alanlar oluşturmak için kullanılan bir bobini ifade eder. Mühendislik terimlerinde, solenoid, enerjiyi harekete dönüştürmek için kullanılan dönüştürücü mekanizmalarını tarif eder. Solenoid valfler, solenoidin etkisi ile kontrol edilir ve tipik olarak su veya hava akışını bir anahtar olarak kontrol eder. Solenoid etkinse (akım uygulanır), valfi açar. Solenoid etkin değilse (akım mevcut değilse), vana kapalı kalır. Pnömatik solenoidin etkisi pnömatik kullanımı ile kontrol edilir. Valfin açılması veya kapatılması “değişen durum” olarak adlandırılır. Pnömatik çalıştırma, basınçlı hava (gaz) kullanılarak açılan bir valfı ifade eder. Endüstriyel veya imalat işleminin belirli bir noktasında, basınçlı hava serbest bırakılarak bir valfin açılmasına veya kapanmasına neden olur. Solenoidler ve pnömatik kombinasyonu iki yönlüdür. Solenoid valfler pnömatik işlemlerde kullanılır ve solenoid valfler ve pnömatik valfler birlikte kullanılır. Kombine valfe pilot valf denir. Daha büyük solenoid valf, daha küçük pnömatik valf tarafından tetiklenir. Pnömatik valf, ana valfte bulunan bir hava silindiri olarak işlev görebilir. Bir pnömatik solenoid valf, basınçlı hava pilot valfi olarak da adlandırılır.
Fizik alanına ait Solenoid Valf Nedir? Nasıl Çalışır? Ne işe Yarar? Çeşitleri Nelerdir? konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Pnömatik valfler genellikle önceki veya devam eden bir işlem sırasında yakalanan hava ile çalıştırılır. Daha büyük vanaları tetiklemek için kullanıldıklarından ve daha fazla maliyet gerektirmediklerinden, bir solenoid valfe güç sağlamak için daha ucuz ve ekonomik bir yoldur. Basınçlı hava, başka bir vana üzerinde etkili olabilecek büyük kuvvetlere neden olabilir ve işi bittikten sonra geri dönüştürülebilir. Mekanizmaya çok fazla ağırlık eklemez. Vanalar dahili olarak veya harici olarak pilot olarak tanımlanabilir. Valfler ayrıca içerdikleri akış için bağlantı veya yol sayısına göre kategorize edilebilir. Harici olarak kontrol edilen vanalar harici bir hava basıncı kaynağı kullanır. Dahili pilot, dahili bir hava basıncı kaynağı kullanır. İki yönlü pilot vanalar toz toplama sistemlerinde kullanılabilir. Dört yollu bağlantıları olan dahili olarak çalışan bir pilot vana genellikle pnömatik işlemlerde bulunur ve çift etkili silindirleri hareket ettirmek için kullanılır. Pnömatik solenoid valfler istiflenebilir olarak tasarlanabilir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…