Radyo Dalgaları Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır? Örnekler
Radyo Dalgaları Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır? Örnekler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
RADYO DALGA FREKANSI
Radyo Dalgaları Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır? Örnekler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Guglielmo Marconi radyoyu icat etmiş olabilir ama bunun için aslında Heinrich Rudolph Hertze teşekkür borçlu. Alman fizikçi Hertz, radyo dalgalarının ve diğer elektromanyetik dalgaların varlığını kanıtlayan ilk isimdi. Frekans birimi hertz onun adını günlük hayatımıza taşıdı. Radyo dalgaları, bir radyo istasyonunda, titreşimli ses dalgalarının görece zayıf elektrik darbelerine dönüştüğü mikrofonda oluşur. Ses dalgaları mikrofondaki diyaframın titreşmesine yol açar ve akustik enerji zayıf bir elektrik sinyaline dönüşür. Bu sinyal güçlendirilir ve yayımlanmak üzere taşıyıcı bir dalgaya yüklenir. Her radyo istasyonuna, farklı frekansa sahip bir taşıyıcı dalga ayrılır. Tepedeki bir anten, istasyona ayrılmış frekansta ses taşıyan radyo dalgalarını yayar.
Fizik alanına ait Radyo Dalgaları Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır? Örnekler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Vericiden çıkan dalgalar, radyonuzdaki anten tarafından alınır. Daha sonra bir kanal seçici, alıcıyı istasyonun verici frekansına göre ayarlayarak program seçer. Radyo dalgası sinyalleri, önce elektrik sinyallerine, güçlendirildikten sonra da ses sinyallerine dönüştürülür Bunların gönderildiği radyo hoparlörlerinde, elektrik dalgaları tekrar sese dönüştürülür ve yeniden güçlendirilir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…