Mikrodenetleyicilerin Kullanım Amacı Uygulama Alanları Avantaj ve Dezavantajları
Mikrodenetleyicilerin Kullanım Amacı Uygulama Alanları Avantaj ve Dezavantajları başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Mikrodenetleyiciler ürün ve sistemlere işlevsellik sağlar ve kontrol verir. Cep telefonlarından çamaşır makinelerine kadar, birçok günlük ürün bu cihazlar tarafından kontrol edilir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Mikrodenetleyicileri kullanmanın avantajları ve dezavantajları
Mikrodenetleyicilerin Kullanım Amacı Uygulama Alanları Avantaj ve Dezavantajları başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Proses cihazları sinyali bir sistemin giriş aşamasından alır ve bir şekilde değiştirerek sisteme geçer. Örneğin, bir gecikme süresi getirmek, bir şeyin gerçekleşme sayısını saymak veya karar vermek. Mikrodenetleyiciler gibi programlanabilir bileşenler genellikle bu amaç için kullanılır. Mikrodenetleyici bir SBC (tek kartlı bilgisayar) örneğidir ve entegre devre (IC) olarak üretilmiştir. Farklı işleme fonksiyonları gerçekleştirmek için programlanabilir.
Fizik alanına ait Mikrodenetleyicilerin Kullanım Amacı Uygulama Alanları Avantaj ve Dezavantajları konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Mikrodenetleyiciler, giriş ve çıkış cihazlarının bağlantısı için farklı sayıda pim ile farklı boyutlarda üretilir – örneğin, 8 pim, 14 pim ve 18 pim. Programlanabilir arabirim denetleyicisi (PIC), yaygın olarak kullanılan bir mikro denetleyiciye bir örnektir. Mikrodenetleyiciler, PC’lerde veya diğer çok amaçlı cihazlarda kullanılan mikro işlemcilere kıyasla gömülü cihazlar için tasarlanmıştır. Mikrodenetleyiciler otomatik olarak yönetilen buluşlarda ve elektrikli aletler, implante edilebilir tıbbi cihazlar, otomobil motor kontrol sistemleri, ofis makineleri, uzaktan kumanda cihazları, oyuncaklar ve daha birçok gömülü sistem gibi cihazlarda kullanılır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…