İşitme Cihazları Ne İşe Yarar Nasıl Çalışırlar Yapıları ve Çeşitleri Nelerdir
İşitme Cihazları Ne İşe Yarar Nasıl Çalışırlar Yapıları ve Çeşitleri Nelerdir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. İşitme cihazı, kulağınızın içine veya arkasına taktığınız küçük bir elektronik cihazdır. Bazı sesleri daha yüksek hale getirir, böylece işitme kaybı olan bir kişi dinleyebilir, iletişim kurabilir ve günlük aktivitelere daha eksiksiz bir şekilde katılabilir. İşitme cihazı, insanların hem sessiz hem de gürültülü durumlarda daha fazla işitmesine yardımcı olabilir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
İşitme cihazları ne işe yarar, nasıl çalışır?
İşitme Cihazları Ne İşe Yarar Nasıl Çalışırlar Yapıları ve Çeşitleri Nelerdir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kaynak: commons.wikimedia.org Bir işitme cihazının üç temel parçası vardır: bir mikrofon, amplifikatör ve hoparlör. İşitme cihazı sesi, ses dalgalarını elektrik sinyallerine dönüştüren ve bir amplifikatöre gönderen bir mikrofon aracılığıyla alır. Amplifikatör, sinyallerin gücünü artırır ve ardından bunları bir hoparlör aracılığıyla kulağa gönderir.
Fizik alanına ait İşitme Cihazları Ne İşe Yarar Nasıl Çalışırlar Yapıları ve Çeşitleri Nelerdir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. İşitme cihazları, öncelikle saç hücreleri adı verilen iç kulaktaki küçük duyu hücrelerinin zarar görmesinden kaynaklanan işitme kaybı olan kişilerin işitme ve konuşmayı anlamalarını iyileştirmede yararlıdır. Bu tip işitme kaybına sensörinöral işitme kaybı denir. Hasar, hastalık, yaşlanma veya gürültüden veya belirli ilaçlardan kaynaklanan yaralanmanın bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Bir işitme cihazı, kulağa giren ses titreşimlerini büyütür. Hayatta kalan saç hücreleri daha büyük titreşimleri algılar ve bunları beyne iletilen sinir sinyallerine dönüştürür. Bir kişinin saç hücrelerine verilen hasar ne kadar büyükse, işitme kaybı o kadar şiddetli ve farkı telafi etmek için gereken işitme cihazı amplifikasyonu o kadar büyük olur. Bununla birlikte, bir işitme cihazının sağlayabileceği amplifikasyon miktarının pratik sınırları vardır. Ayrıca iç kulak çok hasar görürse, büyük titreşimler bile sinir sinyallerine dönüştürülmez. Bu durumda bir işitme cihazı etkisiz olacaktır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…