Kategoriler
Fizik

Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır?

Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır? konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır? konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır? konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır?

Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır? başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Örnekler

Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır?

Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır? başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Işık soğurulması, ışığın emildiği ve enerjiye dönüştürüldüğü bir süreçtir. Bu işlem bitkilerde fotosentez olarak bilinir. Ancak ışık absorpsiyonu sadece bitkilerde değil, tüm canlılarda / inorganik maddelerde meydana gelir. Soğurma, ışığın elektromanyetik frekansına ve nesnenin atomların doğasına bağlıdır. Işığın absorpsiyonu bu nedenle frekansla doğru orantılıdır. Tamamlayıcılarsa, ışık emilir. Tamamlayıcı değillerse, ışık nesnenin içinden geçer veya yansıtılır. Bu işlemler genellikle aynı anda gerçekleşir çünkü ışık genellikle çeşitli frekanslarda iletilir. (Örneğin, güneş ışığı aynı zamanda yaklaşık 400 ila 800 nm arasında çeşitli frekanslarda ışıklar içerir). Bu nedenle, çoğu nesne ışığı seçici olarak emer, iletir veya yansıtır. Işık emildiğinde ısı üretilir. Dolayısıyla, ışığın belirli bir malzeme tarafından seçici olarak soğurulması, ışık dalgasının frekansı, o malzemenin atomlarındaki elektronların titreştiği frekansla eşleştiği için gerçekleşir. Soğurma, bir nesnenin elektronunun durumuna bağlıdır. Tüm elektronlar, “doğal” frekansı olarak bilinen belirli bir frekansta titreşir. Işık aynı frekanstaki bir atomla etkileşime girdiğinde, atomun elektronları uyarılır ve titreşmeye başlar. Bu titreşim sırasında atomun elektronları komşu atomlarla etkileşime girer ve bu titreşim enerjisini termal enerjiye dönüştürür. Sonuç olarak, ışık enerjisi bir daha görülmez, bu yüzden soğurma yansıma ve iletimden farklıdır. Ve farklı atomlar ve moleküller farklı doğal titreşim frekanslarına sahip olduklarından, farklı görünür ışık frekanslarını seçici olarak emerler.

Fizik alanına ait Işığın Soğurulması Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Renk Oluşumu Nasıldır? konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Yukarıda bahsedildiği gibi, her şey ışığı absorbe edebilir. Örneğin, organik moleküller ışığı absorbe etmede iyidir. Organik bir molekülün doğal frekansı yüksek elektronları varsa, yüksek frekanslı ışığı da emer. Konjuge sistem (konjuge sistem, delokalize elektronlarla bağlı pi-orbitallerden oluşan bir sistemdir) ne kadar uzun olursa, emilen ışığın dalga boyu o kadar uzun olur. Başka bir örnek. Bir sürü çimen ve bol güzel çiçeğin olduğu bir parkta yürüdüğümüzü hayal edelim. Bildiğiniz gibi tüm canlıların kendi renkleri vardır. Buradan, tüm canlı veya inorganik şeylerin ışığı aynı anda yansıttığı, emdiği ve ilettiği sonucuna varabiliriz. Her maddenin elektronlarının titreştiği kendine özgü bir frekansı vardır, bu nedenle frekanslar tamamlayıcıysa ışık emilir, ancak diğer yandan, frekanslar tamamlayıcı değilse ışık yansıtılır veya iletilir. Çevremizde görebildiğimiz renkler, tamamlayıcı olmayan frekansların neden olduğu ışığın iletimi, soğurulması ve yansımasının sonucudur. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi