Kategoriler
Fizik

Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Rezistif (Dirençli) Yükler

Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Elektrik yükü, elektrik devresinin akımın yararlı bir şeye dönüştürüldüğü kısmıdır. Örnek olarak bir ampul, bir direnç ve bir motor verilebilir. Bir yük elektriği ısıya, ışığa veya harekete dönüştürür. Başka bir deyişle, bir devrenin iyi tanımlanmış bir çıkış terminaline bağlanan kısmı bir elektrik yükü olarak kabul edilir. Devrelerde üç temel yük tipi vardır: kapasitif yükler, endüktif yükler ve dirençli yükler. Bunlar, alternatif bir akım (AC) kurulumunda nasıl güç tükettiklerine göre değişir. Kapasitif, endüktif ve dirençli yük tipleri aydınlatma, mekanik ve ısıtma yüklerine gevşek bir şekilde karşılık gelir.

Fizik alanına ait Elektrik Yükleri Nedir? Elektrik Yüklerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Herhangi bir ısıtma elemanından oluşan yükler dirençli yükler olarak sınıflandırılır. Bunlar akkor lambalar, ekmek kızartma makineleri, fırınlar, ısıtıcılar ve kahve makinelerini içerir. Gerilimdeki sinüzoidal bir varyasyonla (yani, zaman çizgisi boyunca voltaj ve akım değerlerinin maksimum, minimum ve sıfır noktaları) uyumlu olarak sinüzoidal ağda ve azalan bir desende akım çeken bir yük tamamen dirençlidir ve başka öğe içermez. Elektrik motorlarına güç veren yükler endüktif yüklerdir. Bunlar, vantilatörler, elektrikli süpürgeler, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri ve buzdolaplarındaki ve klimalardaki kompresörler dahil olmak üzere hareketli parçalara sahip çeşitli ev eşyalarında ve cihazlarda bulunur. Rezistif yüklerin aksine, tamamen endüktif bir yükte akım, voltaj sinüs dalgası zirvelerinden sonra zirve yapan bir sinüzoidal paterni takip eder, böylece maksimum, minimum ve sıfır noktaları faz dışıdır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi