Kategoriler
Fizik

Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi

Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi

Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Şönt Motor Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Elektrik motoru nedir?

Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi

Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Elektrik kaynaklı olan enerjileri mekanik yapıda olan enerjilere dönüştüren aygıta elektrik motoru adı verilmektedir. Bütün elektrik motorlarında ana öğe sayılacak iki farklı parça bulunur. Bu parçalar “stator” adı verilen sabit parça diğeri de “rotor” ya da “endüvi” olarak adlandırılan ve kendi etrafında dönen parçalardır. Bu iki ayrı ana parça da kendi içlerinde daha farklı parçalara ayrılmaktadır. Bu parçalar manyetik akımı ileten parçalar (örnek olarak yataklar ve vidalar verilebilir) ve elektrik akımını ileten parçalar (örnek olarak sargılar verilebilir) olarak ayrılmışlardır. Alternatif akımlar vasıtasıyla çalışan elektrik motoru türlerinde, stator ve rotorun manyetik akımı iletebilen kısımları, olası bir fuko akımı oluşmasını engellemek amacıyla bir takım tabakalara sahip olan saçlarla çevrelenmişlerdir. Stator ve rotor saç paketlerinin oluşturulması için gerekli olan bu saç levhalar; en az 0,35 milimetre, en fazla da 1,5 milimetre kalınlığında olacak şekilde makas tezgahlarına konularak rakamlara sadık kalınarak kesilir.

Fizik alanına ait Elektrik Motoru Nedir Elektrik Motorunun Çalışma Prensibi, Özellikleri ve Tarihi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Kesilen bu şeritler istenirse eğer şerit çekirdeği olan makinalarda ya da trafolarda başka h,ç bir işleme sokulmaya gerek duyulmadan direkt olarak kullanılabilmektedir. Bunun dışında başka ürünlerde kullanılacaksa çok hızlı bir şekilde çalışma prensibine sahip olan kalıp yapma ve kesme aletine sokulmaktadır. Dakikalık süreçlerde 300-500 arası kesme yapabilen 500.000 kp.’lık bu presler, rotor ve stator saç profillerini dizi dizi peşpeşe olacak şekilde makinadan çıkartmaktadır. Seri Motor Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi