Einstein Fotoelektrik Denklemi Nedir Fotoelektrik Etki Nedir Hesaplaması
Einstein Fotoelektrik Denklemi Nedir Fotoelektrik Etki Nedir Hesaplaması başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. İlk olarak, frekansın belirli bir değerinin (eşik frekansı) üstünde, fotoelektrik akımın gücü ışık radyasyonunun yoğunluğuna bağlıdır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Einstein Fotoelektrik Denklemi Nedir Fotoelektrik Etki Nedir Hesaplaması
Einstein Fotoelektrik Denklemi Nedir Fotoelektrik Etki Nedir Hesaplaması başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Foto-akımın durduğu ters potansiyel (durma potansiyeli) ışığın yoğunluğundan bağımsızdır. Bu nedenle, ışık kaynağınız ne kadar yoğun olursa olsun, durdurma gerilimini yenemez. Eşik değerinin altındaki frekans değerleri fotoelektrik akım üretemez. Bu nedenle, en yakın yıldızınızın (Güneş) yüzeyine metalik bir şerit alsanız bile, radyasyonun frekansı eşik frekansından daha küçükse asla bir foto akım elde edemezsiniz.
Fizik alanına ait Einstein Fotoelektrik Denklemi Nedir Fotoelektrik Etki Nedir Hesaplaması konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Einstein’ın ışık görüşü devrimci olduğu kadar muhteşemdi. Tuhaf ama etkili bir radyasyon modeli önerdi. Işık çok küçük parçacıklardan oluşuyordu. Bu parçacıklar madde değil saf enerjiydi. Bunların her birini kuantum radyasyon olarak adlandırdı. Bu nedenle, ışık bu kutaslardan veya enerji veya kuantum enerji paketlerinden oluşmalıdır. Onlara fotonlar diyoruz ve ışık kaynağımızdan momentum ve enerjiyi taşıyorlar. Ayrıca Fotoelektrik etki deneyinden, altında elektronların metalik yüzeyden çıkmayacağı bir eşik frekansı olduğunu görüyoruz. Denklem (1) ‘de Enerjinin frekansın bir fonksiyonu olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu gözlem denklem (1) ile açıklanmaktadır. Bu aynı zamanda fotoelektrik emisyonun anlık doğasını da açıklar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…