Kategoriler
Fizik

Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi

Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi

Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makinedir. «Jeneratör» de denir. İçinde yaşadığımız elektrik çağı dinamo sayesinde mümkün olmakta, kullanılan bütün elektrik akımı hemen hemen dinamolar vasıtasıyla sağlanmaktadır. Bir otomobilin elektrik akımını sağlayacak kadar küçük dinamolar olduğu gibi, 500.000 nüfuslu bir şehrin elektrik ihtiyacını sağlayacak kadar büyük olanları da vardır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

DİNAMO Nedir?

Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi

Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Dinamolar iki çeşittir. Bir kısmı «alternatif akım», bir kısmı da «doğru akım» meydana getirir. Dinamonun çalışması İngiliz fizik bilgini Michael Faraday‘in 1831’de yaptığı keşfe dayanır. Faraday bakır tel gibi bir iletkeni bir mıknatıs yakınında hareket ettirmekle, yahut mıknatısı bir iletken yanında hareket ettirmekle elektrik akımı meydana getirilebileceğini keşfetmişti.

Fizik alanına ait Dinamo Nedir ve Nasıl Çalışır Özellikleri, Yapısı ve Çalışma Prensibi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Bir mıknatısın çevresinde mıknatıslık etkisinin belli olduğu alana «manyetik alan» denir. Bir bobinin, bir U mıknatısının kuzey ve güney kutupları arasında devamlı olarak dönmesi elektrik akımını meydana getirir. Dinamoların esası budur. Dinamolar doğru veya alternatif akım meydana getirirler. Bir manyetik alanı bir iletken bir yönde keserse elektronlar iletkende o yöne doğru gider; aksi yönde keserse elektronlar aksi yöne doğru gider. Şimdi halka şeklinde bir telin bir manyetik alan içinde döndüğünü düşünelim. Bu halkanın bir tarafı bir yönde, öbür tarafı da aksi yönde manyetik alanı kesecek, böylece telde sıra ile birbirine zıt yönde akan akımlar meydana gelecektir. Halkanın boş tarafı manyetik alana gelince de hiç akım meydana gelmeyecek, böylece bir devirde iki defa akım sıfıra düşecektir. Bu şekilde akım meydana getiren dinamolar «alternatif akım dinamosu» dur; bunlara «alternatör» denir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi