Buz neden Suda Batmaz? Buz Neden Su Yüzeyinde Kalır? Arkasındaki Bilim
Buz neden Suda Batmaz? Buz Neden Su Yüzeyinde Kalır? Arkasındaki Bilim başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Dev buzdağlarından küçük küplere kadar, buz – suyun donmuş şekli – daima sıvı formunda yüzer. Bu tuhaf değil mi? Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Biraz Su Bilgisi
Buz neden Suda Batmaz? Buz Neden Su Yüzeyinde Kalır? Arkasındaki Bilim başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Olağandışı olduğunu düşünen sadece biz değiliz; tüm dünya için bir katının sıvı formunda yüzmesi şaşırtıcıdır. Hızlı bir Google araması yapın ve bu tuhaf buz eğilimini tartışan düzinelerce sayfa bulacaksınız.
Fizik alanına ait Buz neden Suda Batmaz? Buz Neden Su Yüzeyinde Kalır? Arkasındaki Bilim konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Görüldüğü gibi, her şey gibi, bu fenomenin arkasında bilimsel bir neden var. Ama önce, nelerin battığını veya yüzdüğünü açıklayalım. Bir nesnenin suda (veya başka bir sıvıda) yüzebilme yeteneği, nesnenin yoğunluğu ile ilgilidir. Arşimet Prensibi, bir nesnenin suda yüzmesi için eşit miktarda suyun yerini alması gerektiğini belirtir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…