Termodinamiğin Üçüncü Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması
Termodinamiğin Üçüncü Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Aşırı sıcak bir tavanın durduğu bir mutfak tezgâhında bir miktar ısı olsa da, tezgâhı ısıtacak olan tavadır, aksi geçerli olamaz. Isı her zaman sıcak alandan soğuk alana doğru akar Evrenin hiçbir noktası ısı enerjisinden ve moleküller hareketten mutlak anlamda muaf kalamaz çünkü başka yerlerden ısı aktarımı olur Ancak atomik yapısı tümüyle düzenli saf bir madde mutlak sıfır denilen teorik sıcaklığa ulaşabilirse.o zaman entropiden muaf kalır Bir tanıma göre entropi, bir maddenin birbirini itip çekerek titreşen atomlarının ve moleküllerinin yapılandırma sayısı yani rastlantısalladır. Maddenin içerdiği moleküllerin bu rastlantısal ve öngörülemez davranışlarından ötürü gerçek dünyadaki enerji transferi mükemmel verimlilikte değildir. Enerjinin bir bölümü, yararlı işlerde kullanılamaz durumdadır ki bu da entropinin bir diğer tanımıdır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
MUTLAK SIFIR
Termodinamiğin Üçüncü Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Moleküller ancak mutlak soğukta rastlantısal titreşimlerini bırakır Çünkü bir alandan diğer alana akan ve bu esnada molekülleri harekete geçiren bir sıcaklık yoktur. Termodinamiğin üçüncü yasasının temel özelliğine göre, saf ve mükemmel düzende bir maddenin ısısı mutlak sıfıra düşerse, maddenin entropisi de sıfıra yaklaşır. Neredeyse sabitlenmiş, durağan bir maddede rastlantısallık azalır
Fizik alanına ait Termodinamiğin Üçüncü Yasası Nedir? Örneklerle Açıklaması konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Soğuk kelimesi kendi içinde bir niteliği değil, daha çok bir şeyin eksikliğini tanımlar: Isı. Bir tür enerji olan ısı, hareketi de sağlar. Bütün evren ısı enerjisiyle dans eden moleküllerden meydana gelir. Bu doğal ve rastlantısal bir harekettir. Moleküller ne kadar hızlı hareket ederse, yapıtaşı oldukları madde o denli sıcak olur. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…